< Kenniscentrum Angst & Stress bij Jeugd

ONS AANBODSignalering, Preventie & Interventie bij Leerlingen met angst

Hoe kunnen we scholen helpen stress en angst in de klas te herkennen en te voorkomen en samen met scholen leerlingen snel de juiste ondersteuning bieden? Doe mee met het SPIL-programma!

Kinderen bedwingen Angst - Het KibA project

Heb je last van een specifiek angst, bijvoorbeeld een angst voor honden, hoogtes, injecties, onweer, het donker, spinnen of andere dieren? Dan is de KibA training misschien wel iets voor jou!

In Je Sas! - Het IJS! project

Zie je soms ook zo op tegen het geven van een spreekbeurt, of vind je het lastig om vragen te stellen of te beantwoorden in de klas, misschien is de training In Je Sas! wel iets voor jou!

Corona en angst bij kinderen

Wat is corona? Is corona gevaarlijk? Kinderen hebben in deze tijd ook vragen en zorgen rondom corona. Vind hier filmpjes en betrouwbare informatie speciaal voor kinderen.

Stress Less

Wat is stress, hoe herken je het en hoe ga je ermee om? Wij onderzoeken stress lessen en vaardigheidstrainingen voor leerlingen.

Cool Little Kids

Hoe kunnen ouders hun verlegen of angstige jonge kind (2-6 jaar) helpen? Wij onderzoeken een oudertraining om angst te voorkomen en te verminderen.