< Kenniscentrum Angst & Stress bij Jeugd

In Je Sas! - Het IJS! projectIn Je Sas!

Sommige leerlingen zien erg op tegen het geven van spreekbeurten, vinden het lastig om in de klas vragen te stellen of te beantwoorden, of hebben moeite met het leggen van contacten en het maken van vrienden. Dit kan het plezier in en buiten school belemmeren en op den duur ook nadelig zijn voor het schoolwerk. Wij zien het als onze taak om tieners hierbij te ondersteunen en daarom hebben wij een laagdrempelige groepsinterventie opgezet waarin leerlingen met elkaar aan opdrachten werken om hun verlegenheid in sociale situaties te overwinnen.


Wat houdt de training in?

Bijvoorbeeld:


Voor wie?


Jullie doen dit als onderdeel van onderzoek, wat houdt dat in?

We zijn benieuwd hoe de jongeren de combinatie van app en bijeenkomsten ervaren. Meedoen aand de training betekent dat je ook aan dit onderzoek meedoet. Dat houdt in dat je:

Omdat de training een deel van onderzoek is, betekent dat dat de training kosteloos wordt aangeboden. We vragen alleen jullie tijd om ook aan het onderzoek deel te nemen.


Hoe gaan we van start?

Er zal voorafgaand aan het programma eerst een intakegesprek plaatsvinden, waarbij een aantal vragenlijsten zullen worden afgenomen. Daarna zullen wij goed overleggen of we denken dat het programma een goede match is voor jullie, en we vragen jullie om dat ook samen thuis te overleggen! Tussen het intakegesprek en de start van het programma zit een periode van een aantal weken. Het programma zal van start gaan wanneer de groepen zich hebben gevuld. De start is dus afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor de verschillende leeftijdsgroepen.Ik wil meedoen!

Je kunt je aanmelden door te mailen naar kas@fsw.leidenuniv.nl of the bellen naar 071-5275464.


PROF. MICHIEL WESTENBERG

Hoofd Preventie

SARA JAKOBSSON

Dagelijks projectleider In Je Sas!

DAYENNE MEIJER

Trainer In Je Sas!