< Kenniscentrum Angst & Stress bij Jeugd

Leer te durven!
Is uw kind wat teruggetrokken of angstig voor verschillende situaties en zou u het fijn vinden als uw kind meer dingen zou durven? Dan is het Leer te durven! programma wel iets voor hem of haar!


Over het Leer the durven! programma

Het ‘Leer te Durven!’ programma (Simon & Bögels, 2014) heeft als doel kinderen met lichte angstklachten zo vroeg mogelijk te kunnen helpen. Het programma wordt gegeven in een groep en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Tijdens de training oefenen kinderen met situaties die zij spannend vinden (exposure), leren zij meer zelfvertrouwen te krijgen en meer positief (helpend) te denken. Daarnaast doen de kinderen in de groep ontspannings- en sociale vaardigheidsoefeningen. Het Kenniscentrum angst en stress werkt hierbij samen met het LUBEC, waar het programma zal draaien.

Voor wie?

Het Leer te durven! programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 8 en 17 jaar die zich angstig voelen of angstig gedragen, situaties vermijden die ze niet durven aan te gaan, bang zijn om dingen fout te doen, schrikachtig of gestrest overkomen, negatief over zichzelf zijn, erg verlegen zijn en veel piekeren.


Wat kost het?

We kunnen dit programma met behulp van een schenking uit het H.M. Derwort Fonds gratis aanbieden.


Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie of voor het aanmelden zijn we dagelijks telefonisch of per email bereikbaar.
telefoonnummer: 071 527 5464
E-Mail: kas@fsw.leidenuniv.nl

DR. ANKE KLEIN

Dagelijkse Leiding

DR. ANIKA BEXKENS

Hoofd Zorg

DR. MARIEKE BOS

Hoofd Onderwijs

PROF. MICHIEL WESTENBERG

Hoofd Preventie

DR. BONNY VAN STEENSEL

Universitair docent